Skip links
1670670909 Avui 1 de novembre de 2022 dia de Tots Sants

Avui, 1 de novembre de 2022, dia de Tots Sants, es compleixen cinquanta anys de

Avui, 1 de novembre de 2022, dia de Tots Sants, es compleixen cinquanta anys de la mort de l’artista català Ismael Smith (Barcelona 1886-White Plains, New York 1972).
Un geni que va conrear quasi totes les disciplines possibles i que va deixar a Lloret de Mar una de les seves obres més insignes, d’inspiració modernista, l’escultura funerària de la Família Camp i Nonell.
Estem parlant de la seva única obra de gran format conservada fins al dia d’avui, i que coincideix amb l’època d’esplendor de l’artista, entre 1906 i 1912.

Des d’Amargura Cultura estem treballant, amb la complicitat del Departament de Patrimoni de l’ @ajuntlloret , @teatredelloret , @maccerdanyola , @sebastiaportell i @matusalemrum_global , entre altres, en un projecte reivindicatiu sobre la figura i l’obra d’aquest artista transgressor, ambigu, polèmic, decadent, sarcàstic, incomprès, rupturista, queer i únic entre altres etiquetes.

Ismael Smith és part de la Capitalitat Cultural de Lloret de Mar, 2023. Un artista que forma part de la nostra història i patrimoni.

……….

Hoy, 1 de noviembre de 2022, día de Todos los Santos, se cumplen cincuenta años de la muerte del artista catalán Ismael Smith (Barcelona 1886-White Plains, New York 1972).
Un genio que cultivó casi todas las disciplinas posibles y que dejó en Lloret de Mar una de sus obras más insignes, de inspiración modernista, la escultura funeraria de la Familia Camp y Nonell.
Estamos hablando de su única obra de gran formato conservada hasta el día de hoy, y que coincide con la época de esplendor del artista, entre 1906 y 1912.

Desde Amargura Cultura estamos trabajando, con la complicidad del Departamento de Patrimonio del @ajuntlloret de Mar, @teatredelloret , @maccerdanyola , @sebastiaportell y @ronmatusalem entre otros, en un proyecto reivindicativo sobre la figura y la obra de este artista transgresor, ambiguo, polémico, decadente, sarcástico, incomprendido, rupturista, queer y único entre otras etiquetas.
Ismael Smith es parte de la Capitalidad Cultural de Lloret de Mar, 2023. Un artista que forma parte de nuestra historia y patrimonio.

Source

  1. 🙌🏻😊

Comentarios cerrados.

Utilizamos cookies estrictamente necesarias para mejorar tu experiencia web. Política de Cookies
advanced-floating-content-close-btnsticker 100 years daiquiri n4 mobile
Explorar
Arrastrar